Brezilya’da Koronavirüsün 18 Farklı Mutasyon Birleşimi Olan Yeni Bir Tür Bulundu
Brezilya’da gerçekleştirilen yeni bir araştırma, 18 farklı koronavirüs mutasyon özelliklere sahip yeni bir tür ortaya çıkardı. Söz konusu türün daha çok ya da daha az tehlikeli olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.
Brezilya’nın en popüler gazetelerinden biri olan O Globo’da yer alan bir habere göre Belo Horizonte şehrindeki Minas Gerais Federal Üniversitesi (UFMG), Pardini Grubu Araştırma ve Geliştirme Sektörü Sektörü uzmanları ve Rio de Janeiro Federal Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüsün 18 mutasyondan özelliklere sahip yeni bir tür SARS-COV-2 türü ortaya çıkardı.
Söz konusu araştırma ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre tespit edilen yeni tür, potansiyel olarak tehlikeli ve Brezilya’nın Amazonas eyaletinde ortaya çıkan P1, Rio de Janeiro’da ortaya çıkan P2, İngiltere’de ortaya çıkan B.1.1.7 ve Güney Afrika’da ortaya çıkan B.1.1.351 türleri de dahil olmak üzere virüsün tanımlanmamış 18 mutasyonuyla benzer özelliklere sahip.
Tehlikeli midir, değil midir, ne menem bir şeydir, yakında göreceğiz..