Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Hangi çerezleri kullandığımız hakkında daha fazla şey öğrenmek için Gizlilik
Onayla
Türker UZUNTürker UZUN
  • VERİ ANALİZİ
    • Veri Analiz Aşamaları
    • Pandas
    • CRM Analitiği
    • Doğal Dil İşleme (NLP)
    • Makine Öğrenmesi
    • Ölçümleme Problemleri
    • Özellik Mühendisliği
    • Tavsiye Sistemleri
  • PROGRAMLAMA
  • BLOG
  • DİZİ & FİLM
  • İLETİŞİM
Reading: Elazığ’da 6,8 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi
Paylaş
Aa
Türker UZUNTürker UZUN
Aa
  • VERİ ANALİZİ
  • PROGRAMLAMA
  • BLOG
  • DİZİ & FİLM
  • İLETİŞİM
Ara...
  • VERİ ANALİZİ
    • Veri Analiz Aşamaları
    • Pandas
    • CRM Analitiği
    • Doğal Dil İşleme (NLP)
    • Makine Öğrenmesi
    • Ölçümleme Problemleri
    • Özellik Mühendisliği
    • Tavsiye Sistemleri
  • PROGRAMLAMA
  • BLOG
  • DİZİ & FİLM
  • İLETİŞİM
Follow US
Türker UZUN > Blog > BLOG > Elazığ’da 6,8 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi
BLOG

Elazığ’da 6,8 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

2 Min Read
Paylaş
2 Min Read
Elazığ Depremi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Elazığ’da etkisi büyük denebilecek bir deprem yaşandı. Akşam saatlerinde yaşanan depremin ölçeği ise Kandilli Rasathanesi tarafından 6,8 şeklinde saptandı.

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da yaşanan 4,0’ın üzerindeki depremler bizleri korkutmuş ve 1999 Marmara Depremi öncesinde yaşanan artçı depremlerden ötürü akıllarda “Büyük bir deprem mi geliyor?” sorularını oluşturmuştu. Az önce yaşanan bir gelişme ise bu soruya yanıt olmuş olabilir.

Saat 20.55’te Elazığ’da, Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ölçeğinin 7,5 şiddetindeki 1999 Marmara Depremi’ne bir hayli yakın olması ise can kayıplarının yaşanmış ve çevrede yaşayan halkın kötü bir şekilde bu depremden etkilenmiş olabileceği ihtimalini doğuruyor.

Deprem, yerin 10 km altında gerçekleşti:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu gerçekleştirdiği açıklamada “Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor” dedi ve depremin Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana geldiğini belirtti. 6,8 şiddetindeki depremin çevre illerde ve Diyarbakır Adıyaman ve Samsun’da da hissedildiği bildiriliyor. İlerleyen dakikalarda ortaya çıkacak veriler ışığında yeni bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Elazığ, Sivrice olan depremi 6,5 şiddetinde ve 5 km derinliğinde revize etti. AFAD ise Elazığ, Sivrice’de 7,03 km derinlikte 5,4 şiddetinde bir depremin daha gerçekleştiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada: “Elazığ Sivrice’de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

Elazığ Baro Başkanı: “Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor” dedi.

Saat 21.17’de Elazığ, Baskil ilçesinde yerin 10,62 km altında ve 5,1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada: “İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde Sivrice’de Doğanyol’da Pötürge’den bilgi almaya çalıştık. Doğanyol’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk aldığımız bilgilerde özellikle Malatya Pötürge’de iki yaralı vardı. Ama şimdi yeni bir bilgi daha geldi. Toplam iki vatandaşımız hayatını Malatya’da, iki vatandaşımız da hayatını Elazığ’da kaybetmiş. Tüm ulaşan ihbarlarda 4 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı ve 4 vatandaşımızın Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak: Webtekno

ETİKETLER: 2020 Deprem, AFAD, Deprem, Elazığ Depremi
Editor Ocak 25, 2020
Paylaş
Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link

Son Yazılar

  • Google, Gemma 3’ü Tanıttı: Yenilikler ve Gemma3:12B Değerlendirmesi
  • LLM: Dikkat Mekanizması Hızlandırma Kütüphaneleri Karşılaştırmalı Analiz: Xformers, Flash Attention, DeepSpeed, Apex ve Megatron
  • Büyük Dil Modellerinde Yanıt Süresi Optimizasyonu: Ollama ve Langchain
  • Türkiye’deki Mobil Bankacılık Deneyiminde Neler Gizli: “Part1 – IOS”
  • LinkedIn, Yapay Zeka ile İşe Alım Sürecini Dönüştürüyor: İşe Alım Asistanı Tanıtıldı

Takip Et

Sponsor Linkler

İlginizi Çekebilir

BLOGBüyük Dil Modelleri (LLM)Teknoloji

Google, Gemma 3’ü Tanıttı: Yenilikler ve Gemma3:12B Değerlendirmesi

Linkedin İşe Alım Asistanı, Yapay Zeka, Hiring Assistant AI by LinkedIn
BLOGTeknolojiYaşam

LinkedIn, Yapay Zeka ile İşe Alım Sürecini Dönüştürüyor: İşe Alım Asistanı Tanıtıldı

BLOGTeknoloji

CX DAY: Müşteri Deneyimi Günü Kutlaması ve Mesaj Hazırlık Süreci

BLOGTeknoloji

Meta’nın Llama 3.2: Açık Kaynaklı Multimodal Yapay Zeka Modeli

Türker UZUNTürker UZUN
Takip Et

Python Veri Analizi Uygulamaları, Makine Öğrenimi, Python Sentiment Analizi, Python NLP Uygulamalar, Web Tasarımı

Removed from reading list

Undo