Tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en alakalı deneyimi sunmak için web sitemizde çerezler kullanıyoruz. "Kabul Et" seçeneğine tıklayarak, Tüm çerezlerin ve kişisel verilerinizin kullanımına izin vermiş olursunuz.
Accept
Türker UZUNTürker UZUN
  • ANASAYFA
  • VERİ ANALİZİ
  • PROGRAMLAMA
  • WORDPRESS
  • BLOG
    • Güncel Haber
    • Yaşam
    • Teknoloji
    • Finans
    • Kripto Para
  • DİZİ & FİLM
    • Dizi İnceleme
    • Film Fragmanları
  • İLETİŞİM
Reading: WordPress PLUGIN WooCommerce İnceleme
Share
Aa
Türker UZUNTürker UZUN
Aa
  • ANASAYFA
  • VERİ ANALİZİ
  • PROGRAMLAMA
  • WORDPRESS
  • BLOG
  • DİZİ & FİLM
  • İLETİŞİM
Arama
  • ANASAYFA
  • VERİ ANALİZİ
  • PROGRAMLAMA
  • WORDPRESS
  • BLOG
    • Güncel Haber
    • Yaşam
    • Teknoloji
    • Finans
    • Kripto Para
  • DİZİ & FİLM
    • Dizi İnceleme
    • Film Fragmanları
  • İLETİŞİM
Follow US
© 2022 Türker UZUN. Python Uygulamaları - Veri Analizi Örnekleri - NLP Uygulamaları - RPA Uygulamaları
Türker UZUN > Blog > WORDPRESS > Wordpress Plugin > WordPress PLUGIN WooCommerce İnceleme
WORDPRESSWordpress Plugin

WordPress PLUGIN WooCommerce İnceleme

2 Views 6 Min Read
SHARE

Bu yazıda size WordPress alt yapısında çalışan WooCommerce ücretsiz e-ticaret eklentisi hakkında bilgi vereceğim. Aynı zamanda bu yazıda neden WooCommerce tercih edebileceğinizi madde halinde anlatmaya çalışacağım.

Navigasyon
Woocommerce Nedir?WooCommerce Kullanımı Hakkında Kısa BilgilerNeden Woocommerce Tercih Edebilirsiniz? En Temel Woocommerce Özellikleri Neler?Woocommerce Özellikleri : Satış ve Pazarlama Desteği Nasıl?

E-ticaret geliştikçe, dijital dönüşümü gerçekleştiremeyen şirketler muhtemelen ileri de ayakta duramaz hale gelmeye başlayacak.

Bu yüzden bugün bir ürün veya hizmet satıyorsanız sektörünüzde rekabet edebilmek adına bir e-ticaret sitesine sahip olmanız şart. Aşağıda WooCommerce nedir, WooCommerce nasıl kullanılır sorularının cevabını bulabileceksiniz, okumaya devam edin.

Eskiden müşterileri mağaza veya dükkanınızda oturup taleplerini yerine getirirdiniz. Artık dönem değişti ve müşterilere hızlıca ulaşabilen firmalar bu konuda bir adım öne geçiyor. Müşterilerinize hızlıca ulaşabilmenin en iyi yolu da doğal olarak internet.

Şimdi gelin ürün ve hizmetlerinizi satış ve pazarlama aşamasında WooCommerce bir e-ticaret alt yapısı olarak sizlere nasıl yardımcı olabilir, WooCommerce nasıl kullanılır, en çok tercih edilen WooCommerce temaları ve eklentileri nelerdir inceleyelim.

Woocommerce Nedir?

Woocommerce, online olarak ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satmanıza olanak sağlayan, wordpress alt yapısında kullanılan ücretsiz bir e-ticaret eklentisidir. Woocommerce eklentisi sayesinde randevu, rezervasyon ve abonelik işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse, oluşturacağınız ücretsiz formlar ile yeni bir portföy oluşturabilir, konaklama tesisinize ait woocommerce alt yapılı web sitenizden online rezervasyon alabilir, dijital ürünleriniz için abonelikler oluşturabilirsiniz.

WooCommerce Kullanımı Hakkında Kısa Bilgiler

Aşağıdaki maddelere geçmeden önce hızlıca bir kaç cümle ile WooCommerce kullanım bilgisi aktarayım.

Her şeyden önce doğru temayı seçerek işe koyulmalısınız. Bu konu gerçekten önemli. Eğer iyi bir tema seçmezseniz ilerde kod parçacıklarıyla vs uğraşmak zorunda kalırsınız, bir de yeni başlamışsanız başınız ağrıyacaktır. Desteği iyi, kaliteli tema seçmek büyük önem taşıyor.

WooCommerce kendi alt yapısında kredi kartı, havale/eft işlemleri, nakit ödeme gibi optimizasyonlarla geliyor. Kendi yönetim paneli sayesinde ürünler ile ilgili bilgileri kendiniz kolaylıkla girebiliyorsunuz. Çapraz ve varyasyonlu ürün satış gibi çok önemli kritere de sahip.

Kargo yapılandırması sayesinde ürünlerin takibini de yapabiliyorsunuz. Kargo yapılandırmalarında ücretli olarak sunulan eklentiler mevcut. Bunları kendi operasyon bütçeniz içinde değerlendirmekte fayda var.

Sadece kargo alanında değil kendi eklentileri içinde yüzlerce ücretsiz ve ücretli eklentiler bulunuyor. Bunların arasında pazarlama entegrasyonları ve satış geliştirme noktaları başta olmak üzere satışlarınızı arttıracak işinizi kolaylaştıracak eklentiler mevcut.

WooCommerce’i Analytics gibi araçlarla entegreli kullandığınız zaman satış ve pazarlama çabalarınız ile ilgili tüm raporlamalara ulaşma imkanınız bulunuyor.

MailChimp vb. pluginler ile uyumlu çalışarak e-posta ile pazarlama yolu izleme imkanınız da mevcut. Birden farklı dilde ve para biriminde satışlarınızı gerçekleştirebilir ve ciddi çalışmalar sonunda belki de dünyaya açılabilirsiniz. Bunlar tamamen sizin çalışma azminize ve hayal ederek ulaşmak istediğiniz hedef noktaya bağlı.

Özgür ve açık kaynak kodlu bir alt yapı olduğu için WooCommerce diğer alt yapılardan ayıran en temel özellik hiçbir zaman bir kullanım ücreti ödemeyecek oluşunuz. Evet ülkemizde çok kıymetli e-ticaret paketleri satan firmalar mevcut ancak unutmayın ki bu firmalar sizden yıllık bir ücret talep edeceklerdir. Günümüzde maliyetler göz önünde bulundurulduğunda başlangıç için en ideal seçenek WooCommerce…

Neden Woocommerce Tercih Edebilirsiniz? En Temel Woocommerce Özellikleri Neler?

  1. WooCommerce geliştirilebilir bir tasarım yapısına sahiptir.  Temaların bir çoğu mobil uyumlu olarak gelir ancak ücretsiz tema bulma konusunda sıkıntı yaşanabilir. Tema ile ilgili bilgi almak isterseniz araştırma yapabilir ya da bana yazabilirsiniz cevaplamaya çalışırım.
  2. Google woocommerce alt yapılı e-ticaret sitelerini daha kolay tarıyor. Google ayrıca WordPress’i de çok seviyor tabii ki doğru kurgulanmış ise. Bu anlamda SEO optimizasyonu konusunda size destek olur. 
  3. E-ticaret alt yapısı kurulurken en sık karşılaşılan sorunların başında ödeme alt yapısı gelir. WooCommerce’in wordpress için sunduğu eklentiler bu sorunu ortadan kaldırır. İyzico ve PayTR gibi firmaların sanal pos alt yapısını hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz.
  4. Başlangıç için SIFIR maliyet ***
  5. Güvenlik tehlikelerine karşı sürekli güncelleme
  6. 7 milyonu aşan kullanıcı sayısı sayesinde gelen talep ve şikayetler doğrultusunda sürekli geliştirilir. Akşam keşke bu özellik de olsa dediğiniz bir düşünce ertesi gün sisteminizde hazır durumda olabilir. Çoğu da ÜCRETSİZ.
  7. Belki de en önemli nokta ; Mobil uyum. Temaların sunduğu mobil uyumluluk sayesinde hiçbir potansiyel satışı kaçırmazsınız.

Siz her ihtimale karşı woocommerce e-ticaret sitenizi yayına almadan önce mobil uyumluluk testine tabi tutmalısınız.

Woocommerce Özellikleri : Satış ve Pazarlama Desteği Nasıl?

Yukarıda saydıklarımız woocommerce kullanımı için temel bilgilerdi. Şimdi bir de satış ve pazarlama olarak bize neler sağladığına bakalım.

  1. Tekrarlanabilir Satış
  2. İndirim Kuponları
  3. Üyelik ve Sadakat özelliklerini kullanarak devamlı müşterilerinize minik sürprizler yapabilirsiniz.
  4. Stok yönetimi tamamen sizin elinizdedir
  5. Kargo ve vergi ayarları
  6. Ürün/Hizmet değerlendirme
  7. Kolay ödeme yöntemi entegrasyonları
  8. Müşteri bilgilendirme
  9. Kampanyalar ve promosyonlar
  10. Sipariş sürecine hakimiyet
  11. PDF olarak fatura paylaşma
  12. Raporlama ve Analiz

Temel anlamda yeterli seviyede detay var, ancak farklı istekleriniz için pluginler almak zorunda kalabilirsiniz. Bunlar için yakın zamanda faydalı pluginler içeriği de paylaşacağım. Her koyduğunuz eklenti işinizi görebilir ancak performans olarak da size hamallık yaptırmaması gerekir. Hız konusu en önemli konulardan biri.

Şimdilik bu kadar. Diğer yazılarımı da takip ederseniz kilit konularla ilgili çözümlere ulaşabilirsiniz.

TAGGED: WooCommerce, WooCommerce İnceleme, WordPress, Wordpress Plugin
Editor 16 Temmuz 2022
Share this Article
Facebook Twitter LinkedIn Copy Link
Previous Article Orman Yangınlarına Müdahalede Uçaklardan Bırakılan Kırmızı Karışım Tam Olarak Nedir?
Next Article Proje İnceleme: THETA Coin Nedir? TFUEL Coin Nedir ?
Leave a comment

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × five =

Son Yazılar

John Wick Chapter 4 Hagakure HD İzle HD Fragman
5 out of 5
Reacher Dizisi 2. Sezon İzle
4.4 out of 5
KADIN ELBİSE MODELLERİ - FICKLE HEARTS
Kadın Modası Tavsiye – FICKLE HEARTS
BLOG Yaşam
E-Posta Gitmemesi Kara liste: ‘Blacklist’ Nedir, Çıkmak İçin Ne Yapmalı?
BLOG Teknoloji
//

Python Uygulamaları, Veri Analizi Projeleri, Python Veri Analizi, Python NLP Uygulamaları, Sentiment Analysis, Duygusal Analiz, R Programlama, RPA Uygulamaları, Python Selenium Robot Uygulamaları, UiPath RPA Projeler, Web Tasarım

Sosyal Platformlar

Türker UZUNTürker UZUN
Follow US

© 2022 Türker UZUN. Python Uygulamaları - Veri Analizi Örnekleri - NLP Uygulamaları - RPA Uygulamaları

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

five × three =

Lost your password?